Home » General » 2016 TÜBİTAK Temel Bilimler Lisans Bursları

2016 TÜBİTAK Temel Bilimler Lisans Bursları

TÜBİTAK’ın düzenlediği Uluslararası Bilim Olimpiyatları veya Uluslararası Proje Yarışmaları sonucuna göre veya ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde ilk 25.000 (beş bin) kişi arasında yer alarak matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerinden birine yerleşen lisans öğrencilerine 2205 – Yurt İçi Lisans Burs Programı kapsamında burs verilecektir.

ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında MF puan türünde sıralamada 10.000 (on bin) kişi arasında yer alarak üniversitelerin matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümleri haricinde bir bölüme yerleşip, matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden herhangi birinde çift anadal yapan öğrencilere de lisans bursu verilmektedir.

Bilkent Üniversitesi’nden Kapsamlı Burs almaya hak kazanan öğrencilerin bursları TÜBİTAK bursu almalarına engel değildir. Dolayısıyla Kapsamlı Burs ve TÜBİTAK bursu birlikte alınabilir.

Daha fazla bilgi için:

2205 – Yurt İçi Lisans Burs Programı